2012. február 12.

LG Optimus Vu és Miracle, új Nokia


Egyszerre három új okostelefonról futott be hír a napokban, bár ezek közül csak kettőről tudjuk, hogy nagyjából mire is számíthatunk. Az LG két új megoldást mutat be, míg a Nokia új zászlóshajón dolgozik.

Lássuk először az LG hamarosan esedékes újdonságait, amelyek közül az egyik Android, a másik példány pedig Windows Phone alatt jelenik majd meg. A cég dél-koreai hivatalos blogoldalán jelent meg egy rövidke teaser videó az Optimus Vu névre keresztelt készülékről, amely hamarosan megtalálta útját a YouTube portálra, így minden érdeklődő szemügyre vehette azt. Ebből legfeljebb a külsőre következtethetünk, ám egy másik koreai forrás némi hardveres adalékkal toldotta meg az eredeti linket.

Eszerint az Optimus Vu egészen pontosan 5 hüvelykes érintőképernyővel érkezik, 4:3-as képátlóval, valamint a Qualcomm 1,5 GHz-es ikermagos processzorával, amelyet 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, továbbá egy 8 megapixeles hátoldali kamera egészítene ki. A telefon alapesetben az Android 2.3-as verzióját futtatja majd, ez azonban valószínűleg később Android 4.0-ra lenne frissíthető, hogy lépést tartsunk a fejleményekkel. A forrás szerint az LG a hónap végén megrendezendő barcelonai Mobile World Congress alatt mutatja majd be hivatalosan a megoldást, egyelőre ennyit lehet tudni.

A gyártó a Windows Phone vonalat sem hanyagolja el, itt ugyanis a korábban Fantasy kódnéven beharangozott okostelefon bukkant fel a hírekben, igaz, ezúttal Miracle néven. A hardveres listán 1 GHz-es egymagos Snapdragon processzor, 4 hüvelykes NOVA-kijelző (minden bizonnyal WVGA felbontással), 8 GB-os belső tároló, hátoldali 5 megapixeles, illetve elülső VGA-kamera, valamint 14,4 Mbps HSPA, WiFi, Bluetooth és NFC támogatás található. A bemutatóra valószínűleg itt is az MWC alatt kerítenek sort, a készülék tavasszal jelenhet meg - bár azt továbbra sem tudni, hogy melyik nevet alkalmazzák majd.

A Nokiával kapcsolatban korábban felmerült, hogy Lumia 910 néven dobnának piacra egy vadonatúj zászlóshajót, erről azonban nemrég egy Twitter-bejegyzésből kiderült, hogy nem is létezik. A pletyka azonban vissza-visszatér, ezúttal pedig a Forbes számolt be arról, hogy az MWC alatt mutatkozik majd be az új fejlesztés, ám a szoftveres és hardveres részletekről egy mukkot nem szólnak.