2012. május 8.

Átnevezte a Windows Azure szolgáltatásait a Microsoft

A Microsoft hétfőn emailben tudatta Azure szolgáltatásának előfizetőivel, hogy módosította gyakorlatilag minden, a felhő-platformjának részeként nyújtott szolgáltatásának nevét - írja a Neowin. A változásoknak köszönhetően gyakorlatilag az összes szolgáltatás nevéből eltűnt az "Azure" előtag, de van ahol más változások is történtek. 

A változás vélhetően nem maga az Azure brand-névtől történő teljes megszabadulást jelenti, hanem csak azt a célt hivatott szolgálni, hogy az előfizetők a részükre kiküldött számlákon ne találkozzanak első olvasásra esetleg átfedést mutató sorokkal, amelyek látszólag mind ugyanarra a "Windows Azure" szolgáltatásra vonatkoznak. Az átnevezésnek köszönhetően a jövőben egyértelműen, nevükben is jól elváló szolgáltatások szerepelnek majd egymás alatt. 


 A Microsoft a levélben külön felhívja az előfizetők figyelmét, hogy a dolog semmiféle változást nem jelent a szolgáltatások díjszabásában vagy elszámolási módjában, hanem kizárólag a szolgáltatások neveit érintő, mindössze formai váltást jelent.
További részletek és az eredeti Microsoft-levél itt