2012. május 26.

Egyre gyorsabb a Windows

Túl gyors lett az új Windows 8, a Microsoft szerint a programozók túllépték a megengedett határt, új megoldások kellenek.
 
A valószínűleg ősszel megjelenő operációs rendszer nem is lenne igazi Windows, ha mindenki elégedett lenne - igaz, jelen esetben maga a Microsoft hívta fel a felhasználók figyelmét egy "hibára": a rendszer túl gyorsra sikerült.

A redmondi vállalat szerint a legmodernebb, SSD-meghajtókkal működő számítógépeken a Windows 8 mindössze hét másodperc alatt képes elindulni. A bekapcsolás pillanatától a használatba vehetőségig hét másodperc - ez a korábbi Windowsokhoz képest valóban megdöbbentően gyors. Hogy ezzel mi a gond?

Nos, a boot menü megnyitására (ahonnan például csökkentett módban tudtuk elindítani a gépet), vagyis az F8 billentyű lenyomására ilyen tempó mellett 0,2 másodperces ablak maradt volna - a megfelelő pillanatot eltalálni ha nem is lehetetlen, de legalábbis kényelmetlen lett volna.

Az új operációs rendszerben ez a menü probléma esetén automatikusan meg fog jelenni, de a felhasználók természetesen maguk is előhívhatják.