2012. május 17.

Érkezik az új Samsung Windows mobil

Az Európába szánt Samsung Omnia M sokkal jobban néz ki amerikai testvérénél, valamint gyártó-specifikus extrákat is ígér a felhasználóknak.

A Samsung Omnia M szerencsére nem az amerikai Focus 2 lekerekített formavilágával érkezik, hanem a Windows Phone (7.5) operációs rendszeréhez sokkal inkább illő elődje, az Omnia 7 szögletességével.


A most bejelentett készülék 4”-os Super AMOLED kijelzővel érkezik, és egy egy gigahertzes processzor fogja hajtani. A gép 4 / 8 gigabájt háttértárral valamint 384 megabájt memóriával rendelkezik. A hálózati kapcsolatok közül a 7,2Mbites HSDPA-t, a 2.1-es Bluetooth-t valamint a Wifi b/g/n szabványokat támogatja. Akkuból egy 1500 mAh-s darab került bele, és persze az A-GPS sem maradt ki.

A minimalista designnal rendelkező telefon a standard Windows Phone csomagon túl a Samsung saját extráit is tartalmazza, így megtalálható benne a ChatON kliens illetve a AllShare médianézegető és TV-re megosztó megoldás. A Music Hub és a Smart DJ pedig a zenekedvelőknek próbál imponálni. Az árról illetve a pontos megjelenési dátumról még nem tudni, azonban a specifikációk és a konkurencia alapján nem lehet valószínű a magas ár.