2012. május 31.

Mától lesz letölthető a Windows 8 RP a Microsofttól

A Microsoft egy hibásan időzített blogposztnak köszönhetően lebuktatta magát és azt, hogy még a mai napon ki fogja adni a Windows 8 utolsó előzetes változatát. Ugyanis egy a redmondi cég hivatalos blogjában ma hajnalban élesedett - aztán villámgyorsan eltávolított - új blogposzt a Windows 8 Release Preview (RP) kiadásáról már mint tényeseményről számolt be. 

A posztot ráadásul nem más, mint Chuck Chan, a Microsoft Windows fejlesztőrészlegének elnök-helyettese jegyezte - tehát nem is valami jelentéktelen munkatárs elírásáról van szó esetében. A hibát utóbbiak minden bizonnyal ott követték el, hogy a poszt május 31-i élesítésének, megjelenésének beállításánál nem vették figyelembe azt, hogy utóbbi már ma hajnalban megtörténik - miközben maga az operációs rendszer kiadására a jelek szerint ugyan valóban ugyanezen a napon, de csak vélhetően a délutáni-esti órákban kerít majd sort a cég.
Az inkriminált blogposztot Redmond megjelenését követően perceken belül eltávolította (kép: Neowin.net)
Az inkriminált blogposztot Redmond megjelenését követően perceken belül eltávolította (kép: Neowin.net)
Az oldalunkon korábban megjelent információk forrásai az előzetes változat megjelenését még egy nappal későbbre, péntekre jósolták - de az új fejlemények tükrében nem kizárt, hogy ez a dátum nem a Windows 8 RP kiadását, hanem annak széles körben történő elérhetővé válását jelöli. Redmond ugyanis jellemzően először csak szakembereknek és fejlesztőkenk szánt hálózatain: a TechNeten és az MSDN-en teszi letölthetővé szoftvereit, amelyek szokás szerint csak egy-két nappal ezt követően válnak elérhetővé az átlagfelhasználók számára is. 

Egyébként aki nagyon akarta, már elkezdhette próbálgatni a Windows 8 utolsó előzetes kiadását, hiszen a szoftver már idő előtt a webre szivárgott egy illegális kópiában. Utóbbi letöltése továbbra sem ajánlott bárki számára, főleg, hogy a jelek szerint a rendszer minden valószínűség szerint teljesen megbízható és legális forrásból is még a mai nap során letölthetővé válik majd.