2012. május 10.

Még több ingyenes WP app a piacon!

Alkalmazások széles választékát kínálja a Nokia Lumia készülékekre a Windows Phone Piactér. A Windows Phone Piactér egyre bővülő kínálatában jelenleg több mint 80 ezer alkalmazás érhető el Magyarországon a Nokia Lumia 800 és a Nokia Lumia 710 készülékekre. 


A számos magyar fejlesztésű applikáció egy része egyetemi hallgatók, illetve oktatók munkája, melyek a Nokia és a Microsoft, valamint partnereik kezdeményezésére és együttműködésével valósulhattak meg, csak úgy, mint a NapiApp, a GlobalSoccer, a Múlt-kor, a Kulturális GPS, a MasterCard Moblie, az Origo, valamint a MEK Book alkalmazások.
  • Az Origo ingyenes, felhasználóbarát alkalmazásával a nagyvilág, az üzleti élet, a sport, a tudomány, a technika és filmvilág hírei könnyedén elérhetővé válnak a Nokia Windows Phone-alapú készülékein. A kiemelt hírek képsávban tekinthetők meg, míg a 24 óra rovat, kategóriától függetlenül a legfrissebb információkkal szolgál. Az applikáció lehetőséget biztosít a cikkek mentésére, így azok hálózati kapcsolat nélkül is olvashatók.
/txt/hirek/kepek/image001_20120509.jpg
A MasterCard Mobile alkalmazás segítségével a Nokia Lumia okostelefonokon gyorsan és biztonságosan bonyolíthatók az olyan pénzügyi tranzakciók, mint a mobilegyenleg feltöltés vagy internetes vásárlás a MasterCard Mobile Magyarország elfogadóhelyeken. Az applikáció ingyenes és regisztrációhoz kötött, melyhez MasterCard vagy CVC kóddal ellátott Maestro kártya szükséges. 
 
Az angol és magyar nyelven egyaránt hozzáférhető ingyenes Global Soccer alkalmazás a labdarúgás híreivel, a mérkőzések eredményeivel kapcsolatos információval látja el a focirajongókat. A Global Soccer olyan személyre szabható applikáció, ami lehetőséget biztosít a kedvenc játékosokról, klubokról, vagy a legérdekesebb bajnokságokról szóló hírek közvetlen elérésére a telefon főképernyőjén keresztül. A Windows Phone Piactérről letölthető alkalmazás betekintést nyújt a labdarúgás történelmébe, így a futballmúlt érdekességei, az emlékezetes mérkőzések és a világklasszis játékosokról szóló történetek egyaránt megismerhetők.
A Múlt-kor applikáció az esztendő minden napján a világtörténelem legérdekesebb eseményeiről, a nap híres szülötteiről és elhunytairól tájékoztat. A Nokia Lumia 800 és Nokia Lumia 710 készülékekre ingyenesen letölthető alkalmazás 9000 bejegyzést jelenít meg az év során.
Az ingyenes MEK Book applikációval az Országos Széchenyi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárának példányai olvashatók a Windows Phone-alapú Nokia okostelefonokon. Az alkalmazás a könyveket a telefonkészülékre tölti le, így a magyar és a világirodalom klasszikusai később internet hozzáférés nélkül is elérhetők. 
 
A kulturális gps lehetőséget biztosít az egyes magyar települések múltjának és jelenének megismerésére. Az ingyenesen letölthető applikáció a történelmi Magyarország területén megtalálható kulturális értékek bemutatása mellett, a kiállítások, turisztikai látványosságok és múzeumok földrajzi helyéről, valamint nyitvatartási idejéről is tájékoztatást nyújt.