2012. május 28.

Nokia: Carla él és virul


Úgy tűnik igaz a mondás, miszerint akinek a halálhírét keltik, az bizony hosszú életű lesz.

Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy Mathian Fiorin, a Nokia egyik vezető munkatársa azt állította: a Symbian felhasználók által várva várt Carla frissítés várhatóan soha sem fog elkészülni. Ehhez képest a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy igen is érkezőben van Carla, az ügy hátterében pedig minden bizonnyal egy kis félreértés húzódik meg.

A Symbian Annát ugyebár nemrégiben váltotta fel a Symbian Belle (Nokia Belle) és egészen a közelmúltig úgy lehetett tudni, hogy a következő frissítés a Symbian Carla (Nokia Carla) lesz. Aztán pedig február végén felbukkant a 41 megapixeles kamerát villantó Nokia 808 PureView és a rajta futó Symbian Belle Feature Pack 1. Na most ez utóbbiról azt állítja a Nokia, hogy tulajdonképpen nem más, mint a Carla, vagyis a Carla egész pontosan a Belle Feature Pack 1 kódneve.

Ezek alapján elmondható, hogy a Carla projektet abszolút nem törölte a Nokia, hiszen hamarosan piacra kerül az ezt a szoftvert futtató Nokia 808 PureView, ezenkívül pedig a Nokia 603, 700 és 701 is megkapja az új frissítést. Most már csak az a kérdés, hogy mi lesz a sorsa a Belle valódi követőjének, vagyis annak a teljesen új szoftvernek (HD kijelző és többmagos processzor támogatás), melyet mi korábban Carlaként vártunk...