2012. május 4.

Picoprojektor iPhone-hoz

Az eszköz tulajdonképpen egy apró méretű, iPhone dokkolóval egybeépített picoprojektor, saját akkumulátorral, 2 órás üzemidővel és 960×540 pixeles felbontással. Az iPhone illetve iPod touch projektorrá alakításához a hardveren kívül szükség van még egy, az iTunes Store-ból letölthető alkalmazásra is, ami természetesen ingyenes. A program segítségével képeket és videókat tudunk kivetíteni, valamint a böngésző vagy akár a Facebook tartalmát is megjeleníteni. A PoP Video használatához iOS 5.0 vagy későbbi verzió szükséges, a kompatibilis termékek listája pedig a következő: iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch 3rd gen, iPod touch 4th gen.
Sajnos a PoP oldalán sem az eszköz fényerejét, sem a maximális vetítési távolságot/képméretet nem lehet megtalálni, az minden esetre biztosnak tűnik, hogy a PoP Video, picoprojektor társaihoz hasonlóan, csak akkor használható igazán, ha nem túl nagy képet vetítünk vele, és a szobában, ahol használjuk, besötétítettünk.
A PoP Video elsősorban árával és méretével tűnik ki a mezőnyből: 99 dollárért kedvező ajánlatnak tűnik, de nem találunk nála kisebb és könnyebb kütyüt sem a kategóriában: a 113×48×17 mm-es mérethez 98 grammos tömeg párosul.