2012. május 21.

Rejtélyes ikont dugdosgat a Microsoft a Windows 8-ban

A Microsoft a napokban egy eredeti célját totálisan eltévesztő és a webezők kíváncsiságát világszerte felcsigázó akcióval hívta fel a figyelmet a Windows 8 egy potenciális újítására, amit eredetileg elrejteni szeretett volna. Redmond a kapitális kommunikációs baklövést azon keresztül követte el, hogy nemes egyszerűséggel kiretusált egy korábban általa közzétett képből egy egyelőre rejtélyes alkalmazásikont - ami így pillanatok alatt a figyelem középpontjába került. 

Az ikon eredetileg egy a Microsoft a Windows 8-at bemutató blogjának egyik posztjában tűnt fel, ahol először csak a szemfülesebb olvasók figyeltek rá. Miután azonban a poszthoz kapcsolódó kommentek között elkezdték kérdezgetni és találgatni, hogy milyen új alkalmazást is rejthet a rejtélyes piktogramocska, a cég munkatársai gyorsan kitörölték azt az eredeti képről, amelyet így már az ikontól mentesített új változatra cseréltek le.
Az eredeti képen még meglévő ikon az lecserélt fotóról már szőrén-szálán eltűnt
Az eredeti képen még meglévő ikon az lecserélt fotóról már szőrén-szálán eltűnt

Az akció persze így azonnal felkeltette az üggyel szemben korábban még közömbös webezők figyelmét is, hiszen most már mindenki tudni akarta, hogy mi is húzódik meg az ismeretlen ikon mögött, aminek elrejtése annyira fontos volt, hogy a cég munkatársai csak ezért lecserélték az eredeti képet. A kérdés annyira foglalkoztatott mindenkit, hogy akadtak akik nem restellettek időt és energiát ölni az egyébként a kép kis felbontása miatt némileg elmosódott ikon potenciális nagyfelbontású változatának kidolgozásába sem - amelytől azonban nem igazán kerültek közelebb a megoldáshoz.

Találgatások persze vannak: az Office 15-től kezdve az új Oulookon át egészen a Windows SkyDrive-ig a legkülönbözőbb programoknak tulajdonítják a kis képecskét - biztos információkat azonban nem lehet tudni, hogy mihez is tartozik és főleg, hogy a Microsoft miért is akarja annyira eldugni azt egyelőre.
Ugyanakkor a biztos válasz a kérdésre már akár néhány héten belül is megérkezhet: Redmond ugyanis a várakozások szerint hamarosan kiadja majd a Windows 8 utolsó előzetes változatát, amelyben lehet, hogy már a rejtélyes ikonhoz tartozó alkalmazás is helyet kap majd.