2012. május 4.

Samsung Galaxy S III: itt a várva várt csúcsmobil

A Samsung az olimpia támogatójaként Londonban rántotta le a leplet az androidos felhasználók által hónapok óta várt csúcskészülékről. Az egyebek mellett vezeték nélküli töltési lehetőséggel rendelkező Galaxy S III tovább erősítheti a gyártó egyébként is jó eredményeit.

 Látványos, élőzenés, de időnként érezhetően erőltetett bemutatója keretében leplezte le legfrissebb androidos csúcstelefonját a sikeres negyedévet maga után hagyó Samsung. Az esemény koreográfusaira érezhetően hatással voltak az Apple iPhone-bemutatói.

A Galaxy S sikerszéria legújabb darabja az elődnél valamivel nagyobb, 4,8 colos Super AMOLED HD kijelzővel, jóval erősebb, 1,4 GHz-es és immár négymagos processzorral, valamint a gyorsabb mobilneteléréshez szükséges, itthon egyelőre csak a főváros egyes részein kihasználható LTE képességgel és a mobilfizetésnél hasznos NFC funkcióval is rendelkezik. Az 1 GB-os RAM mellett a kamera maradt a korábbival megegyező, azaz 8 megapixel felbontású.
A 8,6 mm vastagságú, 133 grammos mobil erejének, az Apple felfogásához hasonlóan, ezúttal a Samsung sem a hardvert tartja. A készüléken futó Android 4.0.4 szoftvert több intelligens funkcióval is felszerelték. A telefon a Smart Stay névre keresztelt megoldásnak köszönhetően “lát”, előre betanított hangparancsokkal pedig felébreszthető készenléti állapotából.

A Samsung Galaxy S III egyik fontos újdonsága az Apple által az iPhone 4S-ben bemutatott Sirihez hasonló, intelligens hangfelismerő és irányító rendszer (S Voice), melyet a dél-koreai gyártó összekötött a mozgásérzékelővel is. A készülék további érdekessége az a képesség, hogy az általa készített fényképeken szereplő ismerőseink arcát felismerve azonnal felkínálja a lehetőséget arra, hogy elküldjük nekik a képet. A fényképezést segíti az is, hogy a készülék képes 8 sorozatfotó közül kiválasztani a legjobban sikerültet.
A Samsung Galaxy S III elsőként Európában jelenik meg, május végén, kék és fehér színekben.