2012. május 14.

Samsung Omnia M és LG LS970

A címben szereplő két gyártó egy-egy újabb készüléket mutat be Európában, illetve a tengerentúlon - előbbi egy kellemes specifikációval rendelkező, ám visszafogott megoldás, míg utóbbi már a szuperfon kategóriába tartozik. 


A Samsung háza táján több hír is felreppent, a megszokott hírfolyam újbóli elindulását mutatva, miután a Galaxy S III hivatalos bejelentését követően némileg elcsendesült a szegmenssel foglalkozó szaksajtó. Megtudhattuk, hogy az SHV-E170K jelzésű készülék Dél-Koreában, vagyis hazai pályán jelenik meg, 4,3 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel, LTE támogatással, egy 5 és egy 1,3 megapixeles kamerával, valamint ikermagos Snapdragon processzorral, ám Európában ehelyett egy másik változat bukkan majd fel.


Minket tehát sokkal jobban érdekel az Omnia M (GT-I8350) érkezése, amely már az öreg kontinensen várható. Az elődjére hasonlító okostelefon 4 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott, 1 GHz-es processzor kíséretében, amelyet elülső VGA-, valamint egy hátoldali 5 megapixeles kamera egészít ki. A szoftveres feladatokat a Windows Phone látja el, a Samsung néhány saját fejlesztésű megoldásával, úgy mint az AllShare program, valamint a ChatON azonnali üzenetküldő app. A gyártó a multitaszkot kedvelőknek ajánlja a készüléket, itt a Music Hub és a Smart DJ bővíti a zenei szolgáltatások kínálatát, a közösségi funkciókért pedig a People Hub felel, de az XBOX Live platform elérése is megoldott.


Az LG a maga részéről eközben egy szuperfon piacra dobását tervezi, mégpedig odaát, a Sprint szolgáltató támogatásával. Az LS970 a hírek szerint egy négymagos Qualcomm Snapdragon (Krait) chipet kapott, az Adreno 320 grafikus vezérlő, illetve 2 GB memória társaságában, amit a gyártó korábban már az Optimus LTE2 kapcsán is beharangozott (az LTE támogatás itt is megoldott). A méretes, 4,67 hüvelykes kijelző 1280 x 768 pixel felbontást támogat, ehhez egy 13 megapixeles hátoldali kamera társul, az étvágy folyamatos kielégítéséről pedig egy 2100 mAh-ás akkumulátor gondoskodik.


A szuperfon érkezéséről szóló hivatalos hírre minden bizonnyal nem kell sokat várnunk.