2012. május 12.

Új iPhone szeptemberben, mini iPad augusztusban?


Nem lenne teljes a hét Apple-pletykák nélkül. A legújabbak szerint szeptemberben kerül a boltokba az iPhone következő generációja, de a kisebb méretű táblagépről már korábban keringő hírek is újra szárnyra kaptak.

Az "iPad Miniről" még az eredeti tablet bemutatása előtt napvilágot láttak pletykák, beszámolók és véletlenszerű "találkozásokról"szóló híresztelések. Mindez annak ellenére történt, hogy az Apple volt vezérigazgatója, Steve Jobs kijelentette: a hét hüvelykes képátlójú táblagép ötlete halva született, hiszen okostelefonnak túl nagyok, tabletnek pedig túl kicsik.

Az olyan "táblaszerű" okostelefonok megjelenése és sikere, mint a Samsung Galaxy Note vagy a Kindle Fire ezt a kijelentést azért árnyalhatja - írja az Apple Insiderre hivatkozva a Wired.

A tajvani Digitimes mindenesetre tudni véli, hogy már augusztusban találkozhatunk a kisebb méretű iPaddel, a legújabb iPhone-nal pedig az azt követő hónapban. A portál ezt az iPadhez és az iPhone 4S-hez alkatrészeket gyártó Pegatrontól származó értesülésekre alapozza, amely állítólag csökkentette alaplapgyártó kapacitását, hogy az Apple megrendeléseit teljesíteni tudja.