2012. május 3.

Windows 8 Consumer Preview

Letölthető a Windows 8 Consumer Preview verziója!

Ahogy a Microsoft Flight esetében, úgy a Windows 8 Consumer Preview-t illetően is tartotta magát ígéreteihez a Microsoft, így mostantól bárki szabadon letöltheti a készülő rendszer aktuális béta verzióját.  
Az aktuális Windowsra a  Windows 8 Consumer Preview letöltését végző kis alkalmazás elérhető az alábbi linkről >>>
Ugyancsak letölthető a rendszer ISO képfájlként is (32 és 64 bites változatban egyaránt). Ehhez ezt az oldalt kell meglátogatnunk >>>
Mi egyébként inkább ezt javasoljuk. Elsődleges rendszerként ugyanis nem érdemes béta verziót telepíteni (vagyis lecserélni rá mondjuk az eredeti Windows 7 rendszerünket). Az ISO képfájlként letöltött változatot viszont bármilyen tesztelére alkalmas gépen kipróbálhatjuk.
A fejlesztői eszközök innen tölthetők le >>>

A letöltéshez a szokásoknak megfelelően Microsoft Windows Live ID szükséges (avagy ex MSN/Hotmail stb.).
A Windows 8 Developer Preview megjelenése óta egyébként közel százezer újítást végeztek a készülő rendszeren, így a Windows 8 Consumer Preview már egy sokkal kiforrottabb változat, de ettől még azért illik béta módra bánni vele, vagyis éles rendszerként nem feltétlenül érdemes alkalmazni. Az új béta a Microsoft szerint gyorsabb és szebb lett. A Windows 8-ban komoly szerep jut majd a felhő alapú és közösségi szolgáltatásoknak is, elvileg ezekbe is belekóstolhatunk a CP verzióban.

Hamarosan bővebb teszttel jelentkezünk majd a Consumer Preview újdonságairól, lehetőségeiről.