2012. május 20.

Windows 8 tabletek

Hamarosan felbukkannak az Intel processzoros vadonatúj windowsos táblák. Az idei év végén szinte minden a vadonatúj Windows-okról fog szólni. Érkezőben van ugyebár a jelenlegi Windows Phone 7.5 (Mango) utódja, a Windows Phone 8 (Apollo), ezenkívül pedig a Windows 7 is átadja majd a helyét a vadonatúj Windows 8-nak. Ez utóbbi operációs rendszer pedig nemcsak az asztali számítógépeken, hanem számos különböző tableteken is fel fog bukkanni.

Jól értesült források szerint az Intel processzoros és Windows 8 operációs rendszerű tabletek első hulláma idén novemberben bukkan majd fel a kereskedések polcain. Ezen források tudni vélik, hogy ezeknek a tableteknek egy része hagyományos, egy másik része pedig hibrid kialakítású lesz, vagyis teljes értékű hardveres billentyűzettel rendelkezik majd. Egyesek szerint könnyen elképzelhető, hogy a hagyományos és hibrid Windows 8 tabletek részaránya körülbelül 50-50 százalék körül alakul majd.
Egy korai prototípus Egy korai prototípus

Ezekben a masinákban az Intel Clover Trail fejlesztési kódnevű Atom processzora teljesít majd szolgálatot, mely elsősorban duplamagos kiviteléről, 32 nanométeres csíkszélességéről, illetve rendkívül alacsony fogyasztásáról ismerszik meg. Ez azonban még csak a kezdet, ugyanis ezt követően hamarosan érkezik majd a Bay Trail nevezetű utód, mely még fejlettebb, 22 nanométeres gyártási technológiák segítségével fog készülni. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Bay Trail fogyasztása körülbelül a Clover Trail szintjén fog mozogni, viszont teljesítmény tekintetében az újabb chip köröket ver majd elődjére.
A HTC is lecsap rá?