2012. június 3.

Négy és fél ezerért lehet majd frissíteni a Windows 8-ra


A Microsoft Magyarország pénteken kiadott közleményében megerősítette azon korábbi értesülésünket, amely szerint az elkövetkező hónapok során Windows 7-tel szerelt új gépet vásárló felhasználók - megjelenését követően - kedvezményes áron frissíthetnek majd a Windows 8-ra. Ez Európában 15 dollárba, tehát hazai fizetőeszközre átszámítva mintegy négy és fél ezer forintba kerül majd.

 "2012. június 2-án a Microsoft a világ 131 piacán, beleértve Magyarországot is Windows 8 Frissítési ajánlatot indít", írja a Microsoft közleménye, ami szerint "azok a felhasználók, akik 2012. június 2. és 2013. január 31. között Windows 7 operációs rendszert futtató új PC-t vásárolnak, 14,99 eurért (300 Ft/euro árfolyamon kb. 4.500 forintért) Windows 8 Pro változatra frissíthetnek a végleges operációs rendszer megjelenésekor." 

 Arról, hogy ez pontosan miként történhet majd meg - azaz hol lehet a frissítést kérni, miként lehet fizetni és miként jut majd el az a felhasználókhoz - a cég közleménye szerint csak a későbbiekben ad tájékoztatást.
A Windows 8 a várakozások szerint végleges kiadásban október magasságában válhat majd megvásárolhatóvá. Ugyanakkor az érdeklődők már most is kipróbálhatják a rendszert, hiszen annak utolsó előzetes kiadása tegnap óta bárki számára szabadon letölthető a Microsoft honlapjáról.