2013. január 11.

A Huawei bemutatta első Windows Phone 8-as okostelefonját

Az idei Consumer Electronic Show rendezvényen a Huawei megragadta az alkalmat, és bemutatta legújabb okostelefonját.
CES 2013: A Huawei bemutatta első Windows Phone 8-as okostelefonját


A szóban forgó újdonság az üzletek kínálatában Huawei Ascend W1 típusjelzéssel fog felbukkanni, és nem másról nevezetes, minthogy személyében a gyártó legelső Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékét köszönthetjük. A telefon egy 4 inches IPS kijelzővel gördült le a gyártósorról, ami a 800 X 480-as (WVGA) felbontást biztosítja. 


A Huawei Ascend W1 burkolata alatt a Qualcomm dupla magos, 1,2 GHz-es Snapdragon S4 MSM8230-as SoC-je teljesít szolgálatot, ami mellé 512 MB RAM-ot csatlakoztattak a mérnökök. A háttértároló szerepét egy 4 GB-os flash meghajtó tölti be, de ez a kapacitás természetesen ez esetben is tovább bővíthető microSD kártya bevetésével. 


A hátlapra egy 5M pixeles, LED-es vakuval kiegészített kamera lett telepítve, amit egy frontrészre pozicionált 0,3M pixeles megoldás egészít ki. A felszereltségből persze nem hiányzik a 802.11 b/g/n WiFi, a Bluetooth 2.1, a GPS, illetve az NFC sem. 


Akkumulátorból egy 1950 mAh kapacitású modellt mellékelt a gyártó, ami elmondásuk szerint 470 órányi készenléti időt képes biztosítani. Az új Huawei Ascend W1 megjelenésére Kínában és Oroszországban még ebben a hónapban sor kerül, az európai boltok polcaira pedig ezt követően fog megérkezni.