2013. március 16.

Meglepő, de nem mulatságos: szünetel a Windows Phone 7.8 frissítés


A Microsoft előző mobil operációs rendszerének jelentős frissítése jelen pillanatban nem érhető el.

Emlékezetes, hogy a Nokia január végén jelentette be, hogy megkezdi a Windows Phone 7.5-ös szoftvert futtató készülékek Windows Phone 7.8-ra történő frissítését. A finn gyártó ekkor azt ígérte, hogy az elkövetkezendő hetekben, február folyamán mindenki hozzá fog jutni az update-hez. Tény, hogy sokan már megkapták a WP7.8-at, de még mindig sokan vagyunk olyanok is, akikhez nem jutott el a frissítés.

A kártyafüggetlen Nokia Lumia 800-asom hivatalosan mind a mai napig nem kapta meg a Windows Phone 7.8 frissítést. Noha a jól ismert megszakításos módszerrel a Zune-ban (vagy egyéb módokon) enyhén nyögvenyelősen és nem hivatalos formában begyűjthető lenne az update, én inkább megvárom a hivatalos frissítést. Erre azonban a jelek szerint egy jó darabig még mindig várnom kell.

Történt ugyanis, hogy a Nokia orosz részlege elismerte, hogy a Microsoft jelenleg szünetelteti a Windows Phone 7.8 frissítés terjesztését, mert az még "véglegesítésre" vár, jelentsen az bármit is. Hasonló híradások érkeztek egyébként többek közt Németországból és Belgiumból is, tehát a hír úgy tűnik valós alapokra épül. 

Kíváncsi vagyok, hogy pontosan milyen okból tartják most vissza a WP7.8-at, melyet az elmúlt hetekben több millió felhasználó telepített már fel a korábban vásárolt WP7.5-ös telefonjára, sőt a boltokban már sok olyan Lumiát lehet találni, melyre alaphelyzetben fel van telepítve a WP7.8.