2013. április 16.

41 megapixeles kamerával rendelkező Windows Phone-t dob piacra a Nokia

A pcforum.hu közlése szerint.

A Nokia hamarosan egy új, 41 megapixeles felbontású képek készítésére alkalmas Windows Phone mobiltelefont dobhat piacra - írja a My Nokia Blog. Az új telefon a Nokia 808 PureView-ban már bizonyított szenzort kaphatja meg, de hardvere és szoftvere is modernebb lesz, hiszen a Symbian helyett a Microsoft operációs rendszerét futtatja majd.


A blog értesülései szerint majdan "EOS" név alatt piacra kerülő készülék a Qualcomm új, négymagos Snapdragon 800 processzorát kaphatja majd meg, bár egyes piacokon a kétmagos Snapdragon 600-zal fog majd a boltokba kerülni. Kijelzője HD-s felbontású (1280x768 pixeles) lesz, a kiváló minőségű képek elkészítését pedig a hagyományos, energiatakarékos, LED-alapú vaku mellett egy jóval erősebb Xenon fény is segíti majd az új telefonban.
A készülék 2000 mAh-s akkuja vélhetően elegendően hosszú ideig biztosítja majd az áramellátást, microSD csatlakozója révén pedig elkerülhető lesz az egyébként a 41 megapixel mellett a tárhelyet szó szerint faló háttérkapacitásának kimerülése is. A telefonon ezen kívül MicroHDMI kimenet is lesz, aminek köszönhetően az elkészített képek akár teljes pompájukban is megtekinthetők lesznek például nagyméretű TV-ken is.
Az új Windows Phone piacra dobásának időpontja és a készülék árazása egyelőre nem ismert, de a jelek egy nyár közepi piacra dobásra utalnak.