2013. április 17.

A Lumia 920 uralja a WP-mezőnyt

Az sg.hu közlése.
A Nokia csúcskategóriás megoldása birtokolja a legnagyobb részesedést a készülékek között (közvetlen utóda már készülőben van), ám a többség még mindig kitart az előző generáció mellett.


Csaknem 500, az AdDuplex alkalmazást futtató okostelefon bevonásával készült el a felmérés, amelyben többek között arra a kérdésre keresték a választ, hogy a Microsoft mobil platformját választók mely készülékeket részesítik előnyben. Ez gyorsan ki is derült, ám az anyag néhány meglepetést is tartogat számunkra. 


A beérkező adatokból az tűnik ki, hogy a Nokia Lumia 920 14 százalékot birtokol a mezőnyben, amivel az első helyen végzett. Közvetlenül utána a Lumia 800 szerepel csaknem ugyanekkora befolyással, míg a harmadik a listán a Lumia 710 a maga 13 százalékával. Ebből is egyértelmű, hogy a Nokia hatalmas túlsúllyal rendelkezik a Windows Phone alatt, a többiek szinte labdába sem tudnak rúgni - nekik alig 20 százalék marad (bár arról szintén olvashattunk a napokban, hogy a finn gyártó sem igazán járt jól a szövetséggel). Meglepetést jelent viszont, hogy a többség (57 százalék) még mindig a Windows Phone 7 alatt tevékenykedik, ők valószínűleg az ünnepi szezon alatt döntöttek egy-egy ilyen példány beszerzése mellett, hiszen akkor több kedvezményt is igénybe vehettek. 


Időközben kiszivárgott, hogy az említett listavezető közvetlen utóda már készülőben van, ez egészen pontosan Lumia 928 néven jelenik majd meg, legalábbis a tengerentúlon. A Verizon logójával ellátott példány ugyanazon műanyag külsőt kapta, kijelzője viszont ezúttal AMOLED, amivel valószínűleg az üzemidőn szeretnének javítani (ez ugyanis kisebb helyet foglal el LCD-s vetélytársaihoz képest, így több marad az akkumulátornak). A PureView technológia és a Carl Zeiss lencse szintén szerepel a felsorolásban, 4G LTE támogatás mellett. 

A megjelenés időpontja és a pontos ár egyelőre nem ismert.