2013. április 22.

Elsötétülhet ma a net


A webszájtok elsötítésére kér mindenkit az újabb amerikai, de nemzetközi hatással bíró netregulázó szabályozás miatt az Anonymous. Tavaly már volt egy hasonló, sikeres akciójuk.
Jogvédő szervezetek szerint a felhasználói adatok, köztük az érzékeny, személyes információk is kormányzati kézbe kerülhetnek minden további figyelmeztetés nélkül, ha életbe lép az amerikai képviselőház által múlt héten elfogadott CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act).
Az Anonymous azért tömeges online tiltakozásra hív, arra kéri a webfejlesztőket és a weboldalak tulajdonosait, hogy április 22-én, hétfőn sötétítsék el a weblapokat, és másokat is erre biztató üzeneteket helyezzenek el a szájtokon. A hackerközösség ennek kapcsán egy videót is készített.
Az Anonymous tiltakozása a CISPA ellen
További videók
Tavaly az Anonymous már belevágott egy elsötétítési akcióba, akkor a kalózkodás elleni SOPA törvénytervezet ellen tiltakozásul a Wikipédia is feketére váltott, és a Google is elsötétítette a keresőjében látható Google doodle-t. A megmozdulás sikeres volt, az internetes kalózkodás elleni amerikai törvénytervezetek három republikánus társbeterjesztője visszavonta a javaslatot.