2013. május 26.

Itt vannak a világ első Start gombos egerei

Valóban különlegeseknek ígérkeznek a redmondi cég legújabb egerei, hiszen egy, a Windows 8-ból igencsak hiányolt gomb is helyet kapott rajtuk.

Világújdonságként is be lehetne harangozni a Microsoft új egereit, a Sculpt Mobile Mouse-t és a Sculpt Comfort Mouse-t, ugyanis ez az első alkalom, hogy egy pozícionáló eszközön  a Windows 8 Start képernyőjére navigáló gyorsbillentyű kapjon helyet.
Ezzel visszahozható a képernyőre a Start menü (a Start gomb hiánya fájó pont a Windows 8-nál), anélkül, hogy a billentyűzethez kellene nyúlni. Ráadásul nem csak a Windows 8-cal dolgozók használhatják ki ezt a gombot, ugyanis a gyors megnyomásával a Windows 7-ben is megnyílik a Start menü.
Forrás: Microsoft
Míg a Mobile Mouse-on csak a Start gomb és a görgető található (felül), addig a Comfort Mouse-on egy olyan felület is van, amelynek érintésével akár a megnyitott programok között is lépegethetünk. Úgy tűnik, ennél az egérnél elsősorban a jobbkezesekre gondoltak, az a bizonyos Start gomb ugyanis az egér bal oldalán kapott helyet.
További különbség a két egér között, hogy a Comfort bluetoothos, és valamivel ergonomikusabb a kialakítása.
Először a Mobile egér kerül majd a boltokba, még e hónap végén, körülbelül 30 dolláros áron, a Comfort Mouse júniusban érkezik, és 40 dollárba fog kerülni.